Kermisjuf?

Update:
Per 1-4-15 ben ik niet werkzaam voor Stichting Rijdende School. Ik heb ervoor gekozen me verder te ontwikkelen in de richting van onderwijsadvies. Ik ben 2 dagen per week in dienst bij Marant Interstudie en de overige tijd ben ik zzp-er onder de titel Wiekemedia.¬†¬†Omdat ik ‘overal’ bekend sta als kermisjuf, houd ik deze nick vooralsnog wel aan. Wie weet verandert dat in de toekomst nog wel, maar voor nu voet het nog prima zo.


Mijn naam is Wieke Heikoop. Ik ben leerkracht basisonderwijs en in dienst van Stichting Rijdende School. Ik geef les aan kinderen van circusmedewerkers en kermisexploitanten. Wij verzorgen het onderwijs aan kinderen van de hele basisschool, de leeftijd van de kinderen varieert dus van 4 tot en met 12 jaar.

Naast dat er grote leeftijdsverschillen in onze klassen te vinden zijn, werken wij ook met diverse methodes. Wij werken namelijk met de spullen die de kinderen van hun winterschool meebrengen. Hierdoor kan het voorkomen dat we bijvoorbeeld uit 4 verschillende rekenmethodes in 3 verschillende groepen les staan te geven. Dit vraagt natuurlijk nogal wat van je lesvoorbereidingen en je klassenmanagement.

Multimediale toepassingen worden binnen de Rijdende School al veelvuldig gebruikt, maar ik probeer nog meer tools te zoeken die zowel mijn lessen kunnen verrijken als mijn organisatie kunnen vereenvoudigen. Daarnaast probeer ik zoveel mogelijk nieuwe en sociale media, web 2.0 tools en ICT werkvormen in mijn lessen te integreren.

2 reacties op “Kermisjuf?

Geef een reactie

Enter your WordPress.com blog URL


http://.wordpress.com

Proceed

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *